Bebotok
vis in pakjes met santen
Equipment
- glazen litermaat
- magnetron
Ingrediënten
- 6 moten vis
- 3 kemiries
- 2 theelepel laos
- 1 theelepel koenjit
- 3 lomboks
- 5 rode uien
- 2 witte uien
- 1 mespuntje ketoembar
- ½ theelepel trassi
- 1 kopje dikke santen
- asem
- zout
Instructies
- De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen.
- De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen.
- Dan wikkelt men elk moot vis met een weinig van de saus in een pisangblad of aluminiumfolie en laat ze 30 min. lang stomen of 20-30 min. in de oven of op een houtskoolvuur.
- Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok.
Magnetron:
- Gebruik bakpapier in plaats van aluminiumfolie.
- Het bakpapier hoeft niet met olie ingesmeerd te worden.
- Gebruik geen zout op de vis.
- Verwarm 1 eetlepel olie ineen glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
- Schep het kruidenmengsel erdoor en verwarm het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
- Roer de santen erdoor.
- Leg de vis met aan alle kanten kruidenmengsel met santen op het bakpapier en vouw alles tot pakjes.
- Leg de pakjes vis op een groot bord en verwarm ze 6-7 min. op 100%.