Bebotok Daging Pedis
Runder gehakt met lombok en rawits in witte kool bladeren
Ingrediënten
Instructies
- Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
- Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok
- en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
- Schil de laos en de kencur.
- Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limosap, de zoetstof en het zout in een cobek fijn tot een pasta.
- Verhit de olie in een wajan.
- Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wajan glazig.
- Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
- Laat dit mengsel afkoelen.
- Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt.
- Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop,vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker.
- Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.