Beenham met fijngesneden artisjok en walnotendressing
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 50 g walnoten
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 blikken artisjokharten à 400 g, uitgelekt
- 300 g beenham
Instructies
- Stamp de noten met de knoflook fijn in een vijzel en stamp er vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en de olijfolie door (of pureer alle voornoemde ingrediënten fijn met de staafmixer).
- Breng pittig op smaak met zout en peper.
- Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
- Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokharten op.
- Bedruppel de schotel met walnotendressing en bestrooi de artisjokharten met extra (versgemalen) peper.