Beenham met fijngesneden artisjok en walnotendressing

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 blikken artisjokharten à 400 g, uitgelekt
  • 300 g beenham

Instructies

  • Stamp de noten met de knoflook fijn in een vijzel en stamp er vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en de olijfolie door (of pureer alle voornoemde ingrediënten fijn met de staafmixer).
  • Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
  • Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokharten op.
  • Bedruppel de schotel met walnotendressing en bestrooi de artisjokharten met extra (versgemalen) peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken