Beignets van nieroogkreeftjes op bedje van knolselder
Equipment
Ingrediënten
- 12 grote nieroogkreeftjes
- 1 halve knolselder
- 2 eetlepels tartaarsaus
- wat uienringen en frituurbeslag
Frituurbeslag
- 200 gram bloem
- 5 gram zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 gram gist
- 3 dl water
Instructies
Bereiding frituurbeslag
- Meng de ingrediënten en juist voor gebruik 2 opgeklopte eiwitten toevoegen.
Bereiding
- De rauwe nieroogkreeftjes ontdoen van de kop, staartjes uitpellen en ontdoen van darmkanaal. Afdrogen en kruiden met wat peper uit de molen. Door het frituurbeslag halen en 3 min. afbakken in olie. De knolselder in fijne julienne snijden en kort koken in water met wat zout en citroensap. Afgieten en laten afkoelen. Daarna mengen met de tartaarsaus.
Presentatie
- Plaats ronde vorm in het midden van een diepbord. Vul hem half met de knolselder julienne en schik daarna de nieroog-kreeftjes. Eventueel afwerken met gefrituurde uienringen en een beetje zure room rondom.