Belado Tempeh
gebakken tempeh met paprika en lombok uit Sumatra
Equipment
- keukenpapier
Ingredients
- 1 blik tempeh in blokjes van 1cm
- 1 grote ui gesnipperd
- ½ rode paprika in stukjes
- ½ groene paprika in stukjes
- 1 rode lombok ontpit in stukjes
- 1 groene lombok ontpit in stukjes
- 3 petehbonen in stukjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
- frituurolie of vet
Instructions
- Tempeh bestrooien met zout.
- Tempeh in 3 min. goudbruin frituren (175°C) en in een vergiet met keukenpapier laten uitlekken. 1 eetlepel olie verhitten en ui 3 min. zachtjes bakken.
- Dan paprika, lombok, peteh en tempeh erbij en al omscheppend 10 min. bakken. Asem erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en overdoen in een schaal.