Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kaasfonduepan
- fonduevorken
- réchaud
Ingrediënten
- 200 g abdijkaas bijv. Père Joseph
- 300 g belegen kaas geraspt
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel mosterd
- 1 bosuitje
- 1 fles witbier 33 cl
Instructies
- Snijd de abdijkaas in piepkleine blokjes.
- Zet het vuur laag.
- Roer de beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door het warme bier, tot alle kaas gesmolten is.
- Roer het maïzenapapje door het kaasmengsel.
- Roer het bosuitje door het kaasmengsel.
- Laat het kaasmengsel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
- Breng de fondue op smaak met mosterd en peper.
- Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Belgische bierkaasfondue met abdijkaas is een heerlijk en gezellig gerecht voor een feestelijke avond. Serveer met diverse dipmogelijkheden zoals zuurdesembrood, witlof, wortel, prei, mosselen, garnalen, en ham. De rijke smaak van de kaas, gecombineerd met het aroma van het witbier, zorgt voor een onvergetelijke fondue-ervaring.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g