Belgische Blauwkaasterrine met Rode Ui

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
opstijven in de koelkast 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 cl rode porto
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 1 eetlepel agar-agar
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 75 g halfvolle verse kaas
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl room
  • 2 cl arachideolie

Instructies

  • Klop de room stijf en zet opzij.
  • Vet een kleine cakevorm in met arachideolie.
  • Snipper de rode ui en fruit deze in een beetje arachideolie.
  • Voeg de helft van de rode porto toe en laat het kort koken.
  • Haal van het vuur.
  • Was de komkommer, snijd deze in plakjes en breng ze met de helft van het citroensap aan de kook in een bodempje water.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Pureer de ui met het vocht, de komkommer en de blauwschimmelkaas.
  • Breng de rest van het citroensap en de rode porto samen met wat water en de agar-agar aan de kook.
  • Roer totdat de agar-agar is opgelost.
  • Haal van het vuur en roer dit mengsel door het kaasmengsel.
  • Voeg de stijf geslagen room, de verse kaas en de helft van de bieslook toe aan het kaasmengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het mengsel in de ingevette cakevorm, strijk het glad en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met de overgebleven bieslook en serveer in plakken.
  • Geniet van deze smaakvolle Belgische blauwkaasterrine met rode ui!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed passen bij de romige textuur en pittige smaak van de blauwkaasterrine.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch