Belgische Blauwkaasterrine met Rode Ui
Ingrediënten
Instructies
- Klop de room stijf en zet opzij.
- Vet een kleine cakevorm in met arachideolie.
- Snipper de rode ui en fruit deze in een beetje arachideolie.
- Voeg de helft van de rode porto toe en laat het kort koken.
- Haal van het vuur.
- Was de komkommer, snijd deze in plakjes en breng ze met de helft van het citroensap aan de kook in een bodempje water.
- Giet af en laat uitlekken.
- Pureer de ui met het vocht, de komkommer en de blauwschimmelkaas.
- Breng de rest van het citroensap en de rode porto samen met wat water en de agar-agar aan de kook.
- Roer totdat de agar-agar is opgelost.
- Haal van het vuur en roer dit mengsel door het kaasmengsel.
- Voeg de stijf geslagen room, de verse kaas en de helft van de bieslook toe aan het kaasmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het mengsel in de ingevette cakevorm, strijk het glad en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met de overgebleven bieslook en serveer in plakken.
- Geniet van deze smaakvolle Belgische blauwkaasterrine met rode ui!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed passen bij de romige textuur en pittige smaak van de blauwkaasterrine.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g