Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische Blauwkaasterrine met Rode Ui
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
opstijven in de koelkast
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
1
cl
rode porto
▢
½
komkommer
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
150
g
blauwschimmelkaas
▢
1
eetlepel
agar-agar
▢
2
eetlepels
fijngehakte bieslook
▢
75
g
halfvolle verse kaas
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
dl
room
▢
2
cl
arachideolie
Instructies
Klop de room stijf en zet opzij.
Vet een kleine cakevorm in met arachideolie.
Snipper de rode ui en fruit deze in een beetje arachideolie.
Voeg de helft van de rode porto toe en laat het kort koken.
Haal van het vuur.
Was de komkommer, snijd deze in plakjes en breng ze met de helft van het citroensap aan de kook in een bodempje water.
Giet af en laat uitlekken.
Pureer de ui met het vocht, de komkommer en de blauwschimmelkaas.
Breng de rest van het citroensap en de rode porto samen met wat water en de agar-agar aan de kook.
Roer totdat de agar-agar is opgelost.
Haal van het vuur en roer dit mengsel door het kaasmengsel.
Voeg de stijf geslagen room, de verse kaas en de helft van de bieslook toe aan het kaasmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in de ingevette cakevorm, strijk het glad en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met de overgebleven bieslook en serveer in plakken.
Geniet van deze smaakvolle Belgische blauwkaasterrine met rode ui!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed passen bij de romige textuur en pittige smaak van de blauwkaasterrine.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch