Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 1 flesje witbier (33 cl)
- 200 gram abdijkaas (bijv. pere joseph)
- 300 gram belegen kaas
- 1 theelepel mosterd
- Extra nodig: kaasfonduepan (caquelon) met rechaud, fonduevorken
Instructies
- Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven.
- Maïzena oplossen in 4 eetlepels bier.
- Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen.
- Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden.
- Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
- Maïzenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
- Op smaak brengen met mosterd en peper.
- Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) - halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).