Belgische frieten 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Aardappels

Instructies

  • Eerst en vooral moet u de goede aardappelsoort gebruiken.
  • Maak nooit frites met nieuwe aardappelen.
  • Versnijd de aardappelen op maat ,± 1 cm op 5 cm.
  • Vervolgens is het belangrijk dat de frieten goed worden gespoeld en daarna ,in een handdoek worden gedroogd.
  • Bak ze de eerste maal voor op 140°C tot de frieten gaar zijn en er rond de frietjes een
  • korstje wordt gevormd.
  • U moet ze tussen duim en wijsvinger kunnen draaien zonder dat ze breken.
  • Bak ze de tweede maal op 180°C tot ze goudgeel en krokant gebakken zijn.
  • Bak niet te veel frieten tegelijk ,± ⅓ van uw mandje.
  • Bestrooi ze met weinig zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst België