Belgische klapstuk

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g klapstuk
  • Zout
  • Peper
  • 75 g ontbijtspek
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 flesje licht bier
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Strooi peper en zout over het klapstuk en snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Bedek een ovenschaal met de helft van de plakjes ontbijtspek.
  • Leg de stukken vlees op het spek, voeg het laurierblad en tijm toe, en strooi er peterselie
  • overheen.
  • Leg de plakjes wortel en gesnipperde ui bovenop het vlees.
  • Schenk voldoende bier in de schaal zodat het vlees net onderstaat.
  • Strooi suiker over het geheel en dek af met de rest van de plakjes ontbijtspek.
  • Plaats een deksel op de schaal of dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal ruim 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  • Serveer het gerecht met aardappelpuree en rode bietjes.
  • Geniet van deze Belgische klapstukmaaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst België