Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 6 takjes peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 5 dl droge witte wijn
- ½ citroen
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels mosterd
- Zout
- Peper
- ½ theelepel suiker
Instructies
- ereid de mosselen voor door ze grondig te wassen onder koud stromend water.
- Tik op eventuele geopende mosselen; als ze niet sluiten, verwijder ze dan.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakken.
- Snijd de bleekselderij in grove stukken.
- Doe de mosselen samen met de gesneden groenten, peterselie, laurier en witte wijn in een grote pan.
- Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende 5 à 8 minuten, totdat alle schelpen open zijn.
- Schud de pan af en toe goed om.
- Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
- Pers de citroen uit.
- Meng in een kom de mayonaise, zure room, citroensap en mosterd tot een sausje.
- Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mosselen met de mosterdsaus, frieten en gemengde sla.
Wijnadvies
Deze Belgische klassieker gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun levendige zuren en fruitige tonen vullen de ziltigheid van de mosselen aan, terwijl ze tegelijkertijd een verfrissend contrast bieden.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 3 g | Sugar: 4 g