Biefstuk gewikkeld in parmaham met aardappelkoekjes

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kleine biefstukjes of ossenhaasjes (gelijkvormig)
  • versgemalen zwarte peper
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 8-10 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels boter
  • 100 g parmaham
  • 380 ml vleesfond pot
  • 6 aardappels grote vastkokende (bijv. Lady Christl)
  • 1 ei
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 romatomaten
  • 1 courgette
  • 1 dunne aubergine

Instructies

  • Biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • Takjes van blaadjes salie (uit kruidenmix) plukken en grote blaadjes grof scheuren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees op hoog vuur in 20-30sec. per kant bruinbakken.
  • Op snijplank laten afkoelen.
  • In achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter smelten.
  • Salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
  • Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot helft laten inkoken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Om elk biefstukje 2 plakken ham wikkelen en naden aandrukken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
  • Ook jus in koelkast zetten.
  • Aardappels schillen en grof raspen.
  • Rasp in zeef met water afspoelen.
  • Goed laten uitlekken, droogdeppen met keukenpapier.
  • In schaal ei loskloppen met zout en peper.
  • Rasp erdoor mengen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten en bergjes van aardappel mengsel in pan scheppen.
  • Met lepel platdrukken tot koekje. Koekjes aan beide kanten droog en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier in schaal leggen en doorgaan met bakken tot aardappelmengsel op is, indien nodig wat olie toevoegen.
  • Koekjes afgedekt in koelkast zetten.
  • Uien in ringen snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en uiringen 15 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook pellen, uitpersen en 1 minuut meebakken.
  • Tijmblaadjes van takjes (uit kruidenmix) rissen en door ui scheppen. Intussen groenten wassen.
  • Tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken snijden.
  • Ui uitspreiden in ingevette ovenschaal.
  • Groente plakjes dakpansgewijs, om en om in schaal leggen.
  • Royaal bestrooien met peper en 4 eetlepels olie erover druppelen.
  • Schaal afgedekt in koelkast zetten.
  • Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Groenteschaal op rooster in midden van oven zetten en groenten in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Aardappelkoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Groenten uit oven nemen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Vlees in oven in 10-12 minuten rosé bakken.
  • Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
  • Aardappelkoekjes in oven verwarmen.
  • Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetlepel koude boter erdoor kloppen.
  • Groenten over zes warme borden verdelen, biefstukjes ernaast leggen.
  • Aardappelkoekjes erbij leggen en jus over vlees scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Italië