Biefstuk met ajuinsaus van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 4 kogelbiefstukken
- 50 gr boter
- 2 kleine uien in dunne ringen
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel poedersuiker
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1½ dl witte wijn
- 2 theelepels bouillonpoeder
Instructies
- Laat de biefstuk in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten
- lichtbruin.
- Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak zachtjes nog 1
- minuut.
- Voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdun de saus zo nodig met wat warm water.
- Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 2-3 minuten per kant rondom bruin en vanbinnen rosé.
- Neem de biefstukken uit de pan en laat ze,
- verpakt in aluminiumfolie, even rusten.
- Leg de biefstukken op 4 borden en schep de ajuinsaus erover of serveer de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Notitie:
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.