Biefstuk met champignons in whiskysaus, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, met een romige saus en plakjes champignons, omringd door verse kruiden, chilipepers en een glas whisky op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed, in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Biefstuk met Champignons en Romige Whiskysaus

Een heerlijke biefstuk met champignons, in een romige whiskysaus – de perfecte combinatie van rijke smaken voor een eenvoudig, maar verfijnd gerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g champignons in dunne plakjes
  • 50 ml whisky
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove mosterd

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de biefreepjes snel aan.
  • Haal de biefstuk uit de pan.
  • Doe de champignons in de pan en bak ze bruin.
  • Blus af met de whisky en laat even doorkoken.
  • Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat al roerend nog even koken, totdat de saus een beetje gaat binden.
  • Roer de biefreepjes erdoor en laat nog een halve minuut doorwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de biefstuk met champignons en whiskysaus met gebakken aardappelen, rijst of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze biefstuk met whiskysaus past goed bij een robuuste rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Ierland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden