Biefstuk met Champignons en Romige Whiskysaus
Een heerlijke biefstuk met champignons, in een romige whiskysaus – de perfecte combinatie van rijke smaken voor een eenvoudig, maar verfijnd gerecht.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 400 g biefstuk in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g champignons in dunne plakjes
- 50 ml whisky
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel grove mosterd
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de biefreepjes snel aan.
- Haal de biefstuk uit de pan.
- Doe de champignons in de pan en bak ze bruin.
- Blus af met de whisky en laat even doorkoken.
- Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat al roerend nog even koken, totdat de saus een beetje gaat binden.
- Roer de biefreepjes erdoor en laat nog een halve minuut doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de biefstuk met champignons en whiskysaus met gebakken aardappelen, rijst of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze biefstuk met whiskysaus past goed bij een robuuste rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g