Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Biefstuksaté met gegrilde biefstukspiesjes, geserveerd op een bed van gestoomde witte rijst. Vergezeld van gewokte paddenstoelen, knapperige broccoliroosjes en een gember-sojasaus. Afgewerkt met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes voor extra smaak en textuur. Een hartig en smaakvol gerecht.

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
  • 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
  • 400 g witte rijst
  • 8 Conimex Satéstokjes
  • 1 eetlepel bakgember
  • Conimex Wok Olie naar smaak
  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix

Instructies

  • Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
  • Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Meng de helft van het mengsel door de groenten.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden