Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember
Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Ingrediënten
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
- 300 g broccoliroosjes
- 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
- 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
- 400 g witte rijst
- 8 Conimex Satéstokjes
- 1 eetlepel bakgember
- Conimex Wok Olie naar smaak
- 1 zakje Conimex Saté Marinademix
Instructies
- Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
- Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
- Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
- Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
- Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
- Meng de helft van het mengsel door de groenten.
- Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
- Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g