Bier en kaassoep
Ingrediënten
- 125 gr fijngehakte ui
- 100 gr fijngehakte wortel
- 4 eetlepels boter
- 5 eetlepels bloem
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel mosterdpoeder
- 33 cl bier
- ¼ liter kippenbouillon
- 500 gram Cheddar
- ¼ liter dikke room
- ¼ theelepel tabasco
- popcorn voor de garnering
Instructies
- Fruit de wortel en de ui in de boter.
- Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet
- bruin worden.
- Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.
- Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.
- Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, zet het vuur laag en
- laat de soep 5-10 minuten sudderen.
- Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.
- Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.