Bierpannenkoek met Dikkenek

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 12 cl Dikkenekbier
  • 4 eetlepels raapolie
  • 2 dl melk
  • 4 cl Hasseltse graanjenever
  • 250 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • muskaatnoot

Instructies

  • Bereid het biermengsel door de eieren, de Dikkenek en de raapolie door elkaar te kloppen.
  • Voeg daarna de melk samen met de graanjenever toe.
  • Bereid het bloemmengsel door de bloem, het bakpoeder, het zout, de suiker en een snuifje muskaatnoot door elkaar te mengen.
  • Voeg het biermengsel met kleine geuten aan het bloemmengsel toe en klop het tot een stevig beslag.
  • Dek het beslag af en laat het op kamertemperatuur enkele uren rusten.
  • Bak de pannenkoeken in een lage platte koekenpan en dien ze op met suiker, honing, stroop, ambachtelijke stroop uit Vrolingen! en een Dikkenek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België