Bietjes uit de Magnetron met Ui en Kruidnagel
Een snelle en smakelijke manier om bietjes te bereiden in de magnetron, geserveerd met ui, azijn, suiker en een vleugje kruidnagel.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 500 g gekookte bietjes geschaafd
- 10 g boter
- 1 kleine ui in kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel azijn
- Kruidnagelpoeder naar smaak
Instructies
- Was, schil en schaaf de bietjes.
- Smelt de boter in een magnetronschaal op HOOG (100%) gedurende 30 seconden.
- Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan de boter.
- Laat de ui 3 minuten op HOOG (100%) in de magnetron glazig koken.
- Voeg de geschaafde bietjes, azijn, suiker en kruidnagelpoeder toe aan de ui en roer goed door.
- Dek de schaal af en kook de bietjes 5 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje vlees of als bijgerecht bij een frisse salade.
Wijnadvies:
Dit gerecht past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 200 g | Sugar: 15 g