Bietjes uit de magnetron, geschaafd en gekookt tot een zachte textuur, licht geglazuurd met boter, gekarameliseerde ui en een zoetzure smaak van azijn, suiker en een vleugje kruidnagelpoeder. Geserveerd in een rustieke schaal en gegarneerd met verse peterselie. Een eenvoudig en smaakvol bijgerecht.

Bietjes uit de Magnetron met Ui en Kruidnagel

Een snelle en smakelijke manier om bietjes te bereiden in de magnetron, geserveerd met ui, azijn, suiker en een vleugje kruidnagel.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bietjes geschaafd
  • 10 g boter
  • 1 kleine ui in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • Kruidnagelpoeder naar smaak

Instructies

  • Was, schil en schaaf de bietjes.
  • Smelt de boter in een magnetronschaal op HOOG (100%) gedurende 30 seconden.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan de boter.
  • Laat de ui 3 minuten op HOOG (100%) in de magnetron glazig koken.
  • Voeg de geschaafde bietjes, azijn, suiker en kruidnagelpoeder toe aan de ui en roer goed door.
  • Dek de schaal af en kook de bietjes 5 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje vlees of als bijgerecht bij een frisse salade.
Wijnadvies:
Dit gerecht past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 200 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden