Bijzonder Gevulde Gehaktballen met Tutti Frutti en Honing

Bijzonder gevuld gehakt, goudbruin gebakken gehaktballen gevuld met een zoete tutti frutti- en honingvulling, licht gepaneerd en gepresenteerd op een kleurrijke schaal. Een smaakvolle combinatie van hartig en zoet.

Bijzonder Gevulde Gehaktballen met Tutti Frutti en Honing

Een verrassende twist op de klassieke gehaktbal, gevuld met een zoete tutti frutti en honingvulling voor een unieke smaakervaring.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kippengehakt
  • 1 ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 ei
  • Paneermeel naar behoefte
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Paprika naar smaak

Voor de vulling:

  • 1 zakje tutti frutti grof gesneden en geweekt
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Meng de tutti frutti met de honing goed door elkaar.
  • Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar en voeg paneermeel toe totdat je een samenhangende massa hebt.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak er ballen van.
  • Druk de ballen iets plat en schep er wat tutti frutti-mengsel op.
  • Vouw het gehakt om de vulling heen en rol de ballen opnieuw tot een mooie vorm.
  • Haal de ballen nog even door wat paneermeel en bak ze goudbruin in een beetje olie.
  • Blus de gehaktballen af met wat water en sudder ze 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Serveer de gehaktballen als bijgerecht of als onderdeel van een maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een evenwichtige maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de zoetige toets van de gehaktballen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden