Biologische Bruine Bonensoep met Verse Kruiden
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g panklare hutspotgroente wortel, ui, prei
- ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 pot bruine bonen 370 ml
- ½ fles tomatensaus passato di pomodoro, à 690 g
- 1 groentebouillontablet
- 2 sneetjes Brabants roggebrood pakje à 400 g
- 50 g verse roomkaas met knoflook
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de hutspotgroente met de gedroogde Italiaanse kruiden ca.
- 5 minuten zachtjes.
- Pureer de helft van de bruine bonen met het vocht en de tomatensaus in een keukenmachine.
- Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
- Verkruimel de groentebouillontablet erboven en voeg 5 dl kokend water toe.
- Breng de soep aan de kook en laat deze ca.
- 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Schep de bonensoep in twee grote kommen.
- Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer ze met roomkaas en serveer ze bij de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij deze smaakvolle bonensoep. De fruitige tonen van deze wijnen vullen de kruidige en hartige smaken van de soep mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g