Biologische ribkarbonades in tomatensaus met rijst

Biologische ribkarbonades in tomatensaus met rijst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g meergranenrijst
  • zout
  • eetlepel(s) Bakken & Braden vloeibaar
  • peper
  • 4 ribkarbonades biologische
  • 1 pot pastasaus basilicum Biorganic à 370 g
  • 1 zak doperwten à 750 g / diepvries

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit het bakvet in een braadpan en bak de met peper en zout bestrooide karbonades aan beide kanten bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en schenk de tomatensaus bij het bakvet.
  • Breng het aan de kook en leg het vlees in de saus.
  • Laat het vlees nog 10 minuten zachtjes stoven.
  • Verwarm de doperwten met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer ze met de rijst, het vlees en de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Canaletto, Montepulciano d´Abruzzo, rood, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees