Biscuitrol met limoencrème en zomerfruit
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 g kristalsuiker fijne pak à 750 g
- 75 g bloem
- 25 g maïzena
- 1 limoen
- 1 bakje mascarpone 250 g
- 100 g zomerfruit diepvries (bak à 300 g), ontdooid
- poedersuiker
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In grote pan laag water aan de kook brengen.
- Eieren boven hittebestendige kom breken.
- Mespunt zout en 100 g suiker toevoegen.
- Vuur laag draaien en kom in pan hangen (au bain marie).
- Met mixer eimassa 10 minuten kloppen, tot dikke, luchtige massa ontstaat die als lint van gardes loopt.
- Kom uit pan nemen.
- Bloem en maïzena in gedeelten boven eimassa zeven en erdoor spatelen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier en bestuiven met bloem.
- Biscuitbeslag op bakplaat scheppen en met spatel of pannenkoekmes uitstrijken tot rechthoek van ca. 35 x 30 cm en 1 cm dikte.
- Deeg in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
- Bakplaat uit oven nemen.
- Bakpapier met deeg eraf tillen en op werkvlak leggen.
- Deeg meteen oprollen.
- Van halve limoen schil raspen en vrucht uitpersen.
- Andere helft in dunne plakjes snijden.
- Mascarpone, rest van suiker, limoensap en rasp in kom door elkaar roeren.
- Afgekoelde biscuitdeeg voorzichtig uitrollen en bestrijken met limoencrème.
- Fruit erover verdelen en deegplak opnieuw oprollen.
- Taart op schaal leggen, garneren met plakjes limoen en royaal bestrooien met poedersuiker.