Bisque van Langoustines met Sinaasappel en Cognac
Deze rijke bisque van langoustines, afgewerkt met een quenelle van room en krokant gebakken staarten, is een verfijnde soep die perfect bij speciale gelegenheden past.
Ingrediënten
- 2 kg langoustines
- Olijfolie
- 100 g prei
- 100 g knolselderij
- 50 g wortel
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 bladeren laurier
- 4 takjes thijm
- 1 dl cognac
- 2 dl witte wijn
- 4 liter visfond
- Rijstebloem
- Zout
- Peper
Instructies
- Verwijder de staarten van de langoustines en hak de koppen in stukken.
- Maak de prei, wortel, knolselderij en ui schoon en snijd deze in brunoise.
- Snijd de sinaasappel in stukken.
- Pel de staarten en leg het staartvlees in de koeling.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en zweet de groenten en ui aan.
- Voeg de gehakte langoustinekoppen toe en verhit goed mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en verhit deze al roerende mee.
- Blus af met cognac en witte wijn, breng aan de kook.
- Voeg de sinaasappel, thijm en laurier toe.
- Giet de visfond op de massa, breng opnieuw aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
- Passeer de bisque en breng opnieuw aan de kook.
- Roer al roerende rijstebloem door de kokende bisque tot de massa licht gebonden is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de staarten 1 minuut in boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Klop de room stijf met zout en peper.
Dresseren:
- Schep een quenelle room in het midden van de borden.
- Leg de staarten erop en garneer met sakuracress.
- Schenk de bisque aan tafel in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze verfijnde bisque als voorgerecht bij een feestelijk diner.
Wijnadvies:
Deze bisque van langoustines gaat goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g