Bitterballen gevuld met Brabantse Bloedworst
Ingrediënten
- 100 g boter
- 120 g bloem
- ½ liter kippenbouillon
- 200 g Brabantse bloedworst
- Paneermeel
- Eiwit
- Peper
- Zout
Instructies
- Verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Roer goed om tot een gladde roux.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren, totdat een dikke saus ontstaat.
- Laat het geheel zachtjes doorkoken.
- Snijd de Brabantse bloedworst in kleine blokjes (brunoise) en meng deze door de saus.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Laat het vervolgens afkoelen.
- Vorm ballen van het mengsel en rol ze door het paneermeel.
- Haal de ballen door het eiwit en laat het overtollige eiwit eraf glijden.
- Verhit de frituurpan tot 180°C en frituur de bitterballen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de heerlijke bitterballen gevuld met Brabantse bloedworst en geniet ervan als hapje!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige bitterballen gaan goed samen met een verfrissend biertje zoals een Pilsner of een Blond bier. De lichte bitterheid en frisheid van het bier snijden door de rijke smaak van de bloedworst en vullen het knapperige van de bitterballen aan.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g