Bitterkoekjes-chocoladepaté met soep van bloedsinaasappel

Bitterkoekjes-Chocoladepaté met Bloedsinaasappelsoep

Geniet van deze verrukkelijke combinatie van Bitterkoekjes-Chocoladepaté en Verfrissende Bloedsinaasappelsoep als een elegant en heerlijk dessert!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Stoomoven
  • Stoomovenpan van 0.6 liter

Ingrediënten

Voor de Bitterkoekjes-Chocoladepaté:

  • 35 gram amandelen geschaafd
  • 230 gram chocolade
  • 165 gram boter
  • 35 gram eidooier ongeveer 2 eieren
  • Scheutje amandellikeur
  • 4 bitterkoekjes

Voor de Bloedsinaasappelsoep:

  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 200 ml bloedsinaasappelsap
  • 60 gram suiker
  • 1 steranijs
  • ½ vanillestokje
  • 1 kardemompeul gekneusd

Instructies

Bitterkoekjes-Chocoladepaté:

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Boven- en onderwarmte).
  • Rooster de amandelschaafsel gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breek de chocolade in stukjes en plaats het samen met de boter in een stoomovenpan van 2.5 liter.
  • Dek af met huishoudfolie en stoom gedurende 6 minuten op 95°C.
  • Voeg de eidooiers en een scheutje amandellikeur toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door tot een glad mengsel.
  • Snijd de bitterkoekjes in blokjes en meng ze samen met het geroosterde amandelschaafsel door de chocolade.
  • Vet een stoomovenpan van 0.6 liter in met neutrale olie en bekleed het met folie.
  • Vul het met het chocolademengsel en laat het opstijven in de koelkast.

Bloedsinaasappelsoep:

  • Meng alle ingrediënten voor de bloedsinaasappelsoep in een pan en breng aan de kook.
  • Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes trekken.
  • Zet de soep in de koelkast om goed af te koelen voor het serveren.

Serveren:

  • Snijd de opgesteven paté in plakken en serveer met de koude bloedsinaasappelsoep.
  • Garneer de paté eventueel met poedersuiker, bramen, eetbare bloemen en geraspte sinaasappelschil.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 45 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht - Dessert
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm