Bitterkoekjes-Chocoladepaté met Bloedsinaasappelsoep
Geniet van deze verrukkelijke combinatie van Bitterkoekjes-Chocoladepaté en Verfrissende Bloedsinaasappelsoep als een elegant en heerlijk dessert!
Equipment
- Stoomoven
- Stoomovenpan van 0.6 liter
Ingrediënten
Voor de Bitterkoekjes-Chocoladepaté:
- 35 gram amandelen geschaafd
- 230 gram chocolade
- 165 gram boter
- 35 gram eidooier ongeveer 2 eieren
- Scheutje amandellikeur
- 4 bitterkoekjes
Voor de Bloedsinaasappelsoep:
- 100 ml slagroom
- 200 ml melk
- 200 ml bloedsinaasappelsap
- 60 gram suiker
- 1 steranijs
- ½ vanillestokje
- 1 kardemompeul gekneusd
Instructies
Bitterkoekjes-Chocoladepaté:
- Verwarm de oven voor op 180°C (Boven- en onderwarmte).
- Rooster de amandelschaafsel gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breek de chocolade in stukjes en plaats het samen met de boter in een stoomovenpan van 2.5 liter.
- Dek af met huishoudfolie en stoom gedurende 6 minuten op 95°C.
- Voeg de eidooiers en een scheutje amandellikeur toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door tot een glad mengsel.
- Snijd de bitterkoekjes in blokjes en meng ze samen met het geroosterde amandelschaafsel door de chocolade.
- Vet een stoomovenpan van 0.6 liter in met neutrale olie en bekleed het met folie.
- Vul het met het chocolademengsel en laat het opstijven in de koelkast.
Bloedsinaasappelsoep:
- Meng alle ingrediënten voor de bloedsinaasappelsoep in een pan en breng aan de kook.
- Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes trekken.
- Zet de soep in de koelkast om goed af te koelen voor het serveren.
Serveren:
- Snijd de opgesteven paté in plakken en serveer met de koude bloedsinaasappelsoep.
- Garneer de paté eventueel met poedersuiker, bramen, eetbare bloemen en geraspte sinaasappelschil.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 45 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 35 g