Bladerdeeg-taartjes met Frambozen en Room

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries-bladerdeeg ontdooid
  • 4 eetlepels slagroom
  • 6 eetlepels suiker
  • 3 bakjes frambozen 150 g, eventueel diepvries
  • 2 ½ dl slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en steek er rondjes van 10-15 cm doorsnee uit.
  • Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en prik met een vork de hele deegbodem in.
  • Bestrijk het deeg met slagroom en strooi suiker erover.
  • Bak de bladerdeeg-taartjes in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  • Haal de taartjes uit de oven en leg ze op bordjes. Verdeel de frambozen erover.
  • Serveer de bladerdeeg-taartjes direct met ongeklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Het bakken van de bladerdeeg-rondjes kan een dag eerder worden gedaan.
  • Bewaar ze ineen afgesloten koektrommel en warm ze eventueel enkele minuten op in een warme ovenvoordat je ze serveert.
Geniet van dit heerlijke nagerecht met frambozen en room!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Feestdagen etc Kerst