Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeg-taartjes met Frambozen en Room
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rond uitsteekvormpje doorsnee 10-15 cm,
ingevette bakplaat
Ingrediënten
▢
6
plakjes
diepvries-bladerdeeg
ontdooid
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
6
eetlepels
suiker
▢
3
bakjes
frambozen
150 g, eventueel diepvries
▢
2 ½
dl
slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en steek er rondjes van 10-15 cm doorsnee uit.
Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en prik met een vork de hele deegbodem in.
Bestrijk het deeg met slagroom en strooi suiker erover.
Bak de bladerdeeg-taartjes in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin.
Haal de taartjes uit de oven en leg ze op bordjes. Verdeel de frambozen erover.
Serveer de bladerdeeg-taartjes direct met ongeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het bakken van de bladerdeeg-rondjes kan een dag eerder worden gedaan.
Bewaar ze ineen afgesloten koektrommel en warm ze eventueel enkele minuten op in een warme ovenvoordat je ze serveert.
Geniet van dit heerlijke nagerecht met frambozen en room!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst