Bladerdeegkoekjes met Glazuur en Hagelslag
Deze bladerdeegkoekjes met glazuur en hagelslag zijn heerlijke traktaties voor bij de koffie of als tussendoortje. Ze zijn eenvoudig te maken en zien er feestelijk uit dankzij het glazuur en de decoratiehagel. Geniet van deze knapperige en zoete lekkernij!
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg Tante Fanny
- Suiker om te bestrooien
- 1 ei geklutst
- Glazuur oranje
- Decoratiehagel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg uit en steek rondjes uit met een grote koekjessteker.
- Steek vervolgens met een kleine koekjessteker kleine rondjes uit het midden van de grote rondjes.
- Rol het overgebleven deeg uit en steek opnieuw rondjes uit tot al het deeg gebruikt is.
- Bestrijk de koekjes met het geklutste ei en bestrooi ze met een beetje suiker.
- Bak de koekjes op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 16-18 minuten, tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Besmeer de koekjes vervolgens met glazuur aan de niet-besuikerde kant en decoreer ze met hagelslag.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 3 g