Bladerdeegnestjes met Tomaat, Ham en Ei
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 tomaat
- 1 eetlepel peterselie of bieslook vers of diepvries
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 4 plakjes ham bijvoorbeeld serranoham
- 2 eieren M
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een ovenschaaltje met de plakjes bladerdeeg en prik op enkele plaatsen gaatjes in het deeg met een vork.
- Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg ze op het bladerdeeg.
- Breng op smaak met een beetje zwarte peper.
- Verdeel de kruiden en de helft van de geraspte kaas over de tomaat.
- Vorm aan beide zijden van het bladerdeeg een bakje van 2 plakjes ham (deze fungeren als 'bakring' voor het ei).
- Verdeel de rest van de kaas over de ham.
- Breek voorzichtig een ei boven elk ham-bakje, waarbij de dooier heel moet blijven en mooi in het midden moet liggen.
- Plaats het ovenschaaltje op een rooster in het midden van de oven en bak de bladerdeegnestjes gedurende ongeveer 15 minuten, tot het ei gestold is en het bladerdeeg bruin en krokant is.
- Haal het ovenschaaltje uit de oven en laat het even staan voordat je de bladerdeegnestjes voorzichtig uit het bakje neemt.
- Bestrooi de bovenkant van de eiertaartjes met een beetje zout en peper.
- Serveer de bladerdeegnestjes direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt naar wens andere ingrediënten toevoegen aan de bladerdeegnestjes, zoals champignons, paprika of spinazie.
Serveer de bladerdeegnestjes als een stevig ontbijt, brunch of lunchgerecht.
Serveer de bladerdeegnestjes als een stevig ontbijt, brunch of lunchgerecht.