Bladerdeegsterren: Feestelijk Gebak met Kersenjam en Kokosrasp

Bladerdeegsterren met Kersenjam en Kokos

Bladerdeegsterren: Feestelijk Gebak met Kersenjam en Kokosrasp

Op zoek naar een feestelijk gebak dat er spectaculair uitziet maar verrassend eenvoudig te maken is? Deze Bladerdeegsterren met kersenjam zijn het antwoord! De krokante laagjes bladerdeeg omarmen een warme vulling van zoete kersenjam en aromatische kokosrasp. De elegante stervorm is perfect voor de Kerst of een verjaardagsfeest. Serveer deze sterren en garandeer een ware wouw-factor aan tafel!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 39 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
!ndicatie €1,00 - €2,00 per portie
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rol vers bladerdeeg
  • 150 gram kersenjam
  • 70 gram kokosrasp
  • 1 ei
  • Poedersuiker Naar smaak

Instructies

  • Bladerdeeg voorbereiden en vullen
  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Verspreid de kersenjam gelijkmatig over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
  • Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
  • Verwijder het bakpapier van de tweede rol.
  • Stervorm snijden
  • Druk een kom (doorsnede circa 24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
  • Druk met een kleinere kom (doorsnede circa 7 cm) het midden van het deeg licht aan (dit is het deel dat heel moet blijven).
  • Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
  • Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat (in totaal 16 stroken).
  • Bakken en afwerken
  • Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom (twee tot drie keer draaien) om een stervorm te creëren.
  • Bestrijk het deeg met het geklutste ei voor een mooie goudbruine kleur.
  • Bak de Bladerdeegsterren in het midden van de oven gedurende circa 25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Bestrooi na het afkoelen royaal met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveersuggestie
Serveer de Bladerdeegsterren lauw of koud. Ze zijn een geweldige blikvanger op een buffet. Je kunt de kersenjam vervangen door andere jamsoorten, zoals abrikozenjam, als je wilt variëren.
Wijnadvies
Bij dit zoete, feestelijke gebak met kersenjam en kokosrasp is een lichte en zoete begeleiding perfect. Serveer met een glas lichte Prosecco, een heerlijke mousserende wijn die het lichte, krokante bladerdeeg complementeert. Of ga voor een verfijnde, zoete dessertwijn; de siroopachtige textuur en het fruitige karakter van de dessertwijn passen prachtig bij de kersenvulling en de zoetheid van de kokosrasp.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag