Blauwe Bessen Crumble met Havermout

Blauwe Bessen Crumble met Havermout

Geniet van een heerlijke blauwe bessen crumble als ontbijt of dessert met deze makkelijke en gezonde recept. Het combineren van sappige blauwe bessen met een knapperige havermoutcrumble, verrijkt met gemengde zaden en een vleugje honing, zorgt voor een verwenmoment. Ideaal met een lepel kwark of yoghurt voor extra romigheid!
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Pannetje
  • Magnetron (optioneel)
  • Leuk bakpapier

Ingrediënten

  • 200 g diepvriesfruit blauwe bessen en/of frambozen
  • 50 g gemengde zaden lijnzaad en pompoenpitten
  • 50 g havermout
  • 1 eetlepel kokosolie extra vergine
  • 1 – 1 5 eetlepel honing

Instructies

  • Haal het diepvriesfruit de avond ervoor uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Giet het sap af en leg het fruit in een ovenschaal.
  • Bewaar het sap.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje.
  • Voeg de honing, zaden en havermout toe en roer tot een plakkerige massa ontstaat.
  • Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal.
  • Bak 15 minuten in de Airfryer op 165°C.
  • Serveer warm met een beetje kwark of yoghurt naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit frisse gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Nagerecht - Dessert / Ontbijt / Superfood
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Picknick