Bleekselderij paprikasalade met geroosterde pijnboompitten

Bleekselderij paprikasalade met geroosterde pijnboompitten

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • Kruidenzout
  • 25 gram veldsla

Instructies

  • Was de stengels bleekselderij en de paprika en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in reepjes en snijd de reepjes in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
  • Meng de bleekselderij en de paprika.
  • Meng voor de dressing het citroensap, de olijfolie en het kruidenzout.
  • Meng de dressing en de salade.
  • Was en droog de veldsla en schik deze in een grote schaal of in 4 kleine schaaltjes.
  • Verdeel er de bleekselderijsalade over.
  • Zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
  • Strooi er voor het serveren de geroosterde pijnboompitten over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch