Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 3 aardappels iets kruimig
- 3 eieren
- 2 tenen knoflook
- 1 grote rode ui in ringen gesneden
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine.
- Haal de bladeren van de bloemkool, snijd een stukje van de onderkant af en rasp ook de hele bloemkool fijn.
- Doe de aardappel met de bloemkool in een kom, meng de eieren erdoor en voeg peper, zout, fijngehakte knoflook en een scheutje olie toe.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en schep het mengsel in de pan.
- Strooi de rode uien erover en druk deze in het mengsel.
- Doe een deksel op de pan en laat op het allerlaagst mogelijke vuur 20 minuten staan.
- Doe dan een bord op de taart, draai voorzichtig om en schuif de taart met de andere kant weer in de pan.
- Bak ook deze kant nog zo’n kwartier.
- Haal de taart dan uit de pan, snijd in punten en serveer.