Bloemkoolsoep met blue stilton

Allerhande 2006
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon of groentebouillonvan tablet
  • ½ zak bloemkoolroosjes diepvries
  • 1 stukje foelie
  • 100 ml slagroom houdbare
  • 75 g blue stilton blauwaderkaas

Instructies

  • Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder de foelie.
  • Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel.
  • Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  • Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Meer beet? Houd twee bloemkoolroosjes achter, laat ze ontdooien en snijd de stelen eraf.
Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch