Bo la lot

gegrild rundvlees in druivenbladeren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 60 g vetspek fijngesneden
  • 2 stengels citroengras sereh, fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder
  • 1 eetlepel palmsuikersiroop of 1 theelepel palmsuiker of fijne rietsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 16 druivenbladeren goed afgespoeld indien ingemaakt op zout water
  • Aluminiumfolie
  • Info: In Vietnam gebruikt men voor dit gerecht bladeren van de plant l lot wilde peper.
  • Deze zijn in Europa niet gemakkelijk te vinden maar druivenbladeren voldoen ook uitstekend.

Instructies

  • Meng in een grote kom het gehakt met het spek, citroengras, knoflook, kurkuma, kaneel, vijfkruidenpoeder, suiker(stroop), zout en peper.
  • Laat afgedekt enkele uren of een nacht trekken in de koelkast.
  • Spreid een druivenblad uit op je werkvlak en schep op circa een derde hoogte vanaf de onderkant 1 opgehoopte theelepel van het vleesmengsel.
  • Klap de zijkanten van het druivenblad naar binnen over het vleesmengsel en rol het geheel op vanaf de onderkant, zodat er een gesloten rolletje ontstaat.
  • Knip/scheur een stukje aluminiumfolie waar het rolletje inpast en wikkel het rolletje in de aluminiumfolie.
  • Maak zo nog meer rolletjes.
  • Leg de rolletjes op een met keukenpapier bedekt bakrooster en bak ze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (circa 190 º Celsius).
  • Of leg de ingepakte rolletjes op de barbecue en laat ze zo gaar worden.
  • Haal de rolletjes uit de oven/van de barbecue.
  • Verwijder het aluminiumfolie en dien op.
  • Lekker als voorgerecht, hapje of als bijgerecht.
  • NB: De rolletjes worden nog lekkerder als je ze bereidt op de barbecue!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Vietnam