16druivenbladerengoed afgespoeld indien ingemaakt op zout water
Aluminiumfolie
Info: In Vietnam gebruikt men voor dit gerecht bladeren van de plant l lotwilde peper.
Deze zijn in Europa niet gemakkelijk te vindenmaar druivenbladeren voldoen ook uitstekend.
Instructies
Meng in een grote kom het gehakt met het spek, citroengras, knoflook, kurkuma, kaneel, vijfkruidenpoeder, suiker(stroop), zout en peper.
Laat afgedekt enkele uren of een nacht trekken in de koelkast.
Spreid een druivenblad uit op je werkvlak en schep op circa een derde hoogte vanaf de onderkant 1 opgehoopte theelepel van het vleesmengsel.
Klap de zijkanten van het druivenblad naar binnen over het vleesmengsel en rol het geheel op vanaf de onderkant, zodat er een gesloten rolletje ontstaat.
Knip/scheur een stukje aluminiumfolie waar het rolletje inpast en wikkel het rolletje in de aluminiumfolie.
Maak zo nog meer rolletjes.
Leg de rolletjes op een met keukenpapier bedekt bakrooster en bak ze circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (circa 190 º Celsius).
Of leg de ingepakte rolletjes op de barbecue en laat ze zo gaar worden.
Haal de rolletjes uit de oven/van de barbecue.
Verwijder het aluminiumfolie en dien op.
Lekker als voorgerecht, hapje of als bijgerecht.
NB: De rolletjes worden nog lekkerder als je ze bereidt op de barbecue!