Bobotie
Ingrediënten
- 500 g mager runderpoulet
- 5 sneetjes witbrood
- 1 kopje melk
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten gemalen komijn
- 10 peperkorrels
- ¼ theelepel kruidnagelgruis
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Week het brood in melk en giet de melk af die niet is opgenomen.
- Fruit in 2 eetlepels olie de ui, kerrie, zout, suiker, ketoembar, djinten en kruidnagelgruis.
- Blus met citroensap.
- Vermeng het uienmengsel goed met het brood, vlees en de helft van het ei.
- Doe het mengsel in een ingevette vuurvaste schaal en giet de resterende helft van het ei erover.
- Zet de schaal 40 minuten in een oven van 200 ºC totdat het vlees mooi bruin en gaar is.
- Serveer de bobotie bij witte rijst en andere bijgerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerking: Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht met hartige gehaktsaus bedekt met een
romige laag. Het heeft een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen.
romige laag. Het heeft een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen.