Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bobotie
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
plakjes
witbrood
▢
2 ½
dl
melk
▢
1
kg
runder- of lamsgehakt
▢
1
fijngesneden grote
ui
▢
2
fijngesneden teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
kerriepoeder
▢
1
theelepel
kurkuma
koenjit
▢
1
theelepel
koriander
ketoembar
▢
½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
mespunt
kruidnagel
▢
1
fijngesneden
groene peper
▢
1
theelepel
zout
▢
½
theelepel
peper
▢
2-3
eetlepels
citroensap
▢
75
gram
sultanarozijnen
▢
50
gram
amandelen
▢
1
eetlepel
mangochutney
of abrikozenchutney
▢
½
theelepel
munt
▢
½
theelepel
oregano
▢
3
ei
▢
5
citroen
daoen djeroek poeroet
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Week het brood in 1/2 dl melk, knijp het uit en verkruimel het.
Meng het gehakt met het brood, de ui, knoflook, kerrie, kurkuma, koriander, komijn,
kruidnagel, groene peper, zout, peper, het citroensap, de rozijnen, amandelen,
chutney, munt en oregano.
Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal (inh. ± 1 1/2 liter), druk het goed aan en
strijk de bovenkant glad.
Klop de eieren met 2 dl melk los en schenk dit mengsel over het gehakt.
Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in het midden van de oven
in ± 45 minuten lichtbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Afrika