Bobotie

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakjes witbrood
  • 2 ½ dl melk
  • 1 kg runder- of lamsgehakt
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 1 theelepel koriander ketoembar
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 1 fijngesneden groene peper
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • 75 gram sultanarozijnen
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetlepel mangochutney of abrikozenchutney
  • ½ theelepel munt
  • ½ theelepel oregano
  • 3 ei
  • 5 citroen daoen djeroek poeroet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Week het brood in 1/2 dl melk, knijp het uit en verkruimel het.
  • Meng het gehakt met het brood, de ui, knoflook, kerrie, kurkuma, koriander, komijn,
  • kruidnagel, groene peper, zout, peper, het citroensap, de rozijnen, amandelen,
  • chutney, munt en oregano.
  • Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal (inh. ± 1 1/2 liter), druk het goed aan en
  • strijk de bovenkant glad.
  • Klop de eieren met 2 dl melk los en schenk dit mengsel over het gehakt.
  • Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in het midden van de oven
  • in ± 45 minuten lichtbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Afrika