Boeren Appelkruimeltaart
Ingrediënten
- 2 appels bijv. Jonagold, geschild en in stukjes
- 1 theelepel kaneel
- Sap en rasp van ½ citroen
- 200 g zachte roomboter
- 200 g fijne suiker
- 4 eieren
- 200 g boerencakemeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng in een kom de appelstukjes met kaneel, citroensap en -rasp.
- Klop in een beslagkom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer gedurende 10 minuten tot een licht, romig mengsel.
- Voeg de eieren en het cakemeel in één keer toe en meng het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
- Mix nog even op de hoogste snelheid tot het beslag luchtig is.
- Spatel de appelstukjes door het beslag.
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm (deze mag niet meer dan ¾ gevuld zijn) en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Plaats de vorm op een rooster in de oven, één richel onder het midden.
- Bak de cake in 65-75 minuten goudbruin en gaar (een erin gestoken satéstokje komt er dan schoon uit).
- Haal de vorm uit de oven en laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de cake voorzichtig uit de vorm (indien nodig even met een glad mes langs de rand gaan) en laat hem verder afkoelen op een rooster.
- Snijd de afgekoelde cake vlak voor het serveren in plakken of bewaar de plakken tot serveren in plasticfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Auslese past goed bij deze taart. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete appels en het romige van de cake aan, terwijl de verfrissende zuurgraad het geheel in balans brengt.Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g