Boerenkoolquiche

Allerhande 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 150 gr boerenkool panklare
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 1 runderrookworst in plakjes
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
  • Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
  • Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.
  • In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
  • Eiermengsel over boerenkool schenken.
  • In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Lekker met tomatensalade.

notitie:

  • Boerenkool in laagjes. Laat boerenkool al omscheppend in olie in een wok iets slinken en
  • roer er dan 1 bakje Hüttenkäse (200 g) en wat geraspte belegen kaas door. Verdeel dit
  • mengsel om en om met voorgekookte aardappelplakjes, plakken ham en plakjes tomaat in
  • een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de schotel in een
  • voorverwarmde oven van 175 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland