Boerenkoolschotel met Mosterdsaus
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
- 200 g verse roomkaas
- 4 eetlepels Dijon mosterd
- 2 schaaltjes vegetarische braadworsten à 140 g bijvoorbeeld Tivall
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in plakken en kook ze gaar in 15 minuten.
- Kook de boerenkool in weinig water gedurende 10 minuten.
- Meng de helft van de roomkaas door de gekookte boerenkool en laat smelten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Smelt de rest van de roomkaas in een steelpan en roer de mosterd erdoor.
- Schep de boerenkool in een ovenschaal.
- Snijd de vegetarische braadworsten in plakjes en leg ze op de boerenkool.
- Verdeel de gekookte aardappels erover.
- Schenk de mosterdsaus over de schotel.
- Gratineer de schotel in de oven gedurende 10 minuten.
- Serveer met gegrilde halve tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige boerenkoolschotel met mosterdsaus.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g