Boerenkoolstamppot met Runderrookworst en Bosui

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetron
  • vork

Ingrediënten

  • 300 g boerenkool diepvries, deelblokjes
  • 1 zakje aardappelpuree voor stamppot
  • 1 runderrookworst 250 g
  • 2 zoetzure augurken
  • 3 bosuitjes

Instructies

  • Kook de boerenkool in 10 minuten gaar.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Prik met een vork gaatjes in de verpakking van de runderrookworst en verwarm de worst 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Snijd de augurken in plakjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Meng de gekookte boerenkool, augurk en de helft van de bosui door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over twee borden.
  • Leg op elk bord een halve worst en garneer het gerecht met de rest van de bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de hartige smaak van de worst en de boerenkool aan, terwijl de zachte tannines het geheel complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij