Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 plakjes ontbijtspek in kleine stukjes
- 1 kg sukadelappen
- 25 gram margarine of een scheut olijfolie
- 200 ml rode wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 50 ml ketjap manis
- 50 gram bloem
- 3 teentjes knoflook geperst
- 400 gram tomaat blik
- 2 eetlepel(s) verse tijm gesneden
- peper & zout
- 5 middelgrote wortels in stukken gesneden
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 500 gram krieltjes
- 200 gram champignons gesneden
Instructies
- Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is.
- Schep het eruit en leg het in de slow cooker.
- Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker.
- Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren.
- Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten.
- Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde.
- Giet de saus over het vlees.
- Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe.
- Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt.
- 8-10 uur op laag.
- Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar.