Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten voor de biscuit:
- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 40 g bloem
- 3 el geschaafde amandelen
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el puddingpoeder
Ingrediënten voor de botercrème:
- 250 g boter
- 60 g poedersuiker
- scheutje vanille extract
- 250 g banketbakkersroom
- Ingrediënten voor de afwerking:
- 250 gram chocolade gesmolten
Instructies
Biscuit
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
- Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
- Als laatste voeg je een snufje zout toe.
- Mix het eiwit tot stijve pieken.
- Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit.
- Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
- Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
- Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
- Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
- Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
- Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
- Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
- Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
- Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
- Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
Banketbakkersroom:
- Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
- Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
- Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
- Breng samen aan de kook.
- Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
- Roer goed door.
- Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
- Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
- Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
- Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
- De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
- Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
- De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
Botercrème:
- Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
- Mix door tot je een crème krijgt. Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
- Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
- Schep de crème in een spuitzak.
- Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
- Leg ze op het taartenrooster.
Tempereren:
- Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
- Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.