Bolognesesaus
Tip: Geniet van deze smaakvolle bolognesesaus als topping voor je favoriete pasta!
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngeperst
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 wortel fijngesneden
- 1 stengel witte selder fijngesneden
- 500 g rundergehakt
- 5 dl runderbouillon
- 3¾ dl rode wijn
- 2 x 400 g tomaten uit blik
- 1 theelepel suiker
- 7 g fijngesnipperde peterselie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, ui, wortel en witte selder
- gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Verhoog de temperatuur en voeg het rundergehakt toe.
- Bak het gehakt mooi bruin.
- Voeg de bouillon, rode wijn, tomaten, suiker en peterselie toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager.
- Laat het gedurende anderhalf uur pruttelen, af en toe roerend.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de bolognesesaus met gekookte spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Geniet van deze smaakvolle bolognesesaus als topping voor je favoriete pasta!