Bolognesesaus

Tip: Geniet van deze smaakvolle bolognesesaus als topping voor je favoriete pasta!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngeperst
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 stengel witte selder fijngesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 5 dl runderbouillon
  • dl rode wijn
  • 2 x 400 g tomaten uit blik
  • 1 theelepel suiker
  • 7 g fijngesnipperde peterselie

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, ui, wortel en witte selder
  • gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Verhoog de temperatuur en voeg het rundergehakt toe.
  • Bak het gehakt mooi bruin.
  • Voeg de bouillon, rode wijn, tomaten, suiker en peterselie toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager.
  • Laat het gedurende anderhalf uur pruttelen, af en toe roerend.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de bolognesesaus met gekookte spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Geniet van deze smaakvolle bolognesesaus als topping voor je favoriete pasta!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië