Bonensalade op zijn Grieks

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g witte bonen pot of blik
  • 6 vleestomaten
  • 2 rode uien
  • 4 bosuitjes
  • 300 g feta
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • ½ komkommer
  • 2 eieren hardgekookt en gepeld
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels citroensap
  • Zout
  • Peper versgemalen
  • 1 dl olijfolie

Instructies

  • Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en spoel ze af onder koud water.
  • Ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in reepjes.
  • Spoel de bonen af in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen.
  • Snijd de bosuien in ringetjes.
  • Verkruimel de feta grof.
  • Snijd de olijven in plakjes, houd ongeveer 50 g achter voor de garnering.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Voor de dressing: roer tomatenketchup, tijm, citroensap, zout en peper door elkaar.
  • Klop er de olijfolie door.
  • Meng in een kom tomaat, bonen, ui, bosui, feta en 100 g olijven.
  • Schep de dressing erdoor en laat even staan.
  • Schep voor het serveren nogmaals om.
  • Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.
  • Bestrooi met peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer als verfrissend voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Griekenland