Bonensalade op zijn Grieks
Ingrediënten
- 800 g witte bonen pot of blik
- 6 vleestomaten
- 2 rode uien
- 4 bosuitjes
- 300 g feta
- 150 g zwarte olijven zonder pit
- ½ komkommer
- 2 eieren hardgekookt en gepeld
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Instructies
- Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en spoel ze af onder koud water.
- Ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes in reepjes.
- Spoel de bonen af in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de uien in dunne halve ringen.
- Snijd de bosuien in ringetjes.
- Verkruimel de feta grof.
- Snijd de olijven in plakjes, houd ongeveer 50 g achter voor de garnering.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Voor de dressing: roer tomatenketchup, tijm, citroensap, zout en peper door elkaar.
- Klop er de olijfolie door.
- Meng in een kom tomaat, bonen, ui, bosui, feta en 100 g olijven.
- Schep de dressing erdoor en laat even staan.
- Schep voor het serveren nogmaals om.
- Voeg indien nodig peper en zout naar smaak toe.
- Bestrooi met peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als verfrissend voorgerecht.