Bonenschotel
Ingrediënten
- 400 g verse bonen of gedroogde bonen (laat gedroogde bonen 12 tot 24 uur weken in koud
- water voor gebruik)
- 1 tomaat
- 1 bol knoflook
- 3 à 4 laurierblaadjes
- Paar takjes rozemarijn
- Paar takjes tijm
- Paar takjes bonenkruid
- 1 aardappel
- St. Jacobschelpen
- Ontbijtspek
Instructies
- Breng ruim water aan de kook.
- Voeg de bonen toe.
- Voeg de tomaat met schil, de hele bol knoflook, laurierblaadjes, en de samengebonden takjes kruiden toe.
- Voeg de aardappel, schoongemaakt en in tweeën gesneden, toe aan de pan.
- Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken.
- Giet ¾ van het water af en verwijder de gebonden takjes, gooi ze weg.
- Pel de tomaat, pers de gestoomde/gekookte knoflook uit en pureer samen met de aardappel
- tot moes.
- Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe aan de bonen.
- Voeg de moes toe aan de bonen en roer goed door.
- Omwikkel de St. Jacobschelpen met spek en bak ze goudbruin in een grillpan met een beetje olijfolie en zout, draai ze om en bak de andere kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bonenschotel met gegrilde St. Jacobschelpen met spek.