Bonenschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g verse bonen of gedroogde bonen (laat gedroogde bonen 12 tot 24 uur weken in koud
  • water voor gebruik)
  • 1 tomaat
  • 1 bol knoflook
  • 3 à 4 laurierblaadjes
  • Paar takjes rozemarijn
  • Paar takjes tijm
  • Paar takjes bonenkruid
  • 1 aardappel
  • St. Jacobschelpen
  • Ontbijtspek

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook.
  • Voeg de bonen toe.
  • Voeg de tomaat met schil, de hele bol knoflook, laurierblaadjes, en de samengebonden takjes kruiden toe.
  • Voeg de aardappel, schoongemaakt en in tweeën gesneden, toe aan de pan.
  • Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken.
  • Giet ¾ van het water af en verwijder de gebonden takjes, gooi ze weg.
  • Pel de tomaat, pers de gestoomde/gekookte knoflook uit en pureer samen met de aardappel
  • tot moes.
  • Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe aan de bonen.
  • Voeg de moes toe aan de bonen en roer goed door.
  • Omwikkel de St. Jacobschelpen met spek en bak ze goudbruin in een grillpan met een beetje olijfolie en zout, draai ze om en bak de andere kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de bonenschotel met gegrilde St. Jacobschelpen met spek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië